Hoppa direkt till innehåll

Allente och Fiberstaden i nytt samarbete

Den nordiska tv-distributören Allente, sammanslagningen av Viasat och Canal Digital, lanserar idag ett nytt tv- och bredbandssamarbete med Fiberstaden. Allente kommer nu att leverera tv och bredband till Fiberstadens kunder, och även kunna erbjuda bredband till sina befintliga paraboltv-kunder, vilket innebär att ännu fler kunder kan ta del av både bredband, tv och streaming över det framtidssäkra fibernätet.
”Vi är glada att kunna bidra till ökad valfrihet för Fiberstadens anslutna kunder med ett komplett utbud av bredband, tv och streaming till både nya och befintliga kunder. Vi värdesätter samarbeten med de öppna fibernäten eftersom vi vet att kombinationen av snabbt och stabilt bredband och en pålitlig tv- och streamingtjänst är något som uppskattas av många”, säger Leo Safford, nordisk produkt- och affärschef för Connectivity hos Allente.
”Vi hälsar Allente varmt välkommen som tjänsteleverantör till vårt öppna stadsnät. Allente är en viktig pusselbit i vårt kontinuerliga arbete med att förstärka tjänsteutbudet för våra befintliga och framtida kunder.”, säger Bia Larsson, VD på Fiberstaden.
***
Allente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och Viaplay Group.